Transactionele Analyse

MIJN VISIE & DRIVE

Leven & werken vanuit je volle potentieel

Wat mij drijft is, dat ik graag wil dat mensen meer bewust worden van zichzelf, ontdekken wie ze ten diepste zijn en wat ze allemaal in hun mars hebben. Zodat ze vanuit hun volle potentieel kunnen leven! Vanuit dit verlangen begeleid ik mensen in hun leiderschap, loopbaan en leven.

Tegenwoordig is coaching geen overbodige luxe. De verwachtingen in organisaties en ons leven zijn hoog, veranderingen gaan razendsnel en de complexiteit neemt toe. De evolutie laat zien dat ontwikkeling een natuurlijke drijfveer is voor ons, maar toch vinden we dit vaak ingewikkeld: iets remt ons af en we weten niet altijd waarom en waardoor. Coaching is een krachtige manier om jou hierbij te helpen.

Het doel van coaching is jezelf te ontwikkelen, waarbij persoonlijke en professionele groei onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wie jij bent als mens, bepaalt jouw gedrag, de keuzes die je maakt en hoe jij samenwerkt. In de coaching werk je aan een scherpe bewustwording, (zelf)inzicht en aan concrete doelen vanuit een positieve en realistische focus.

Ik werk vanuit de waarden dat ieder mens:

 • waardevol en uniek is;
 • gevormd is door nature & nurture, zijn levensverhaal en familiegeschiedenis
 • zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen leven en keuzes;
 • in staat om zich te ontwikkelen.

Ik begeleid jou in het proces, jij bepaalt de richting en het resultaat.

Marianne Brug van Liminal Consult, leiderschap en loopbaan coaching
OPLEIDING & TRAINING

Mijn loopbaan

Ik heb jarenlang in de mediasector gewerkt als programmamaker, eindredacteur en (verander)manager. In deze periode heb ik veel onderzoek gedaan naar leiderschap en team- & organisatieontwikkeling. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan als coach bij Vluchtelingenwerk. Ik ben sinds 2012 werkzaam als coach en mede-eigenaar van Liminal Coaching & Training in Driebergen.

Certificeringen

 • Senior Coach NOBCO|EMCC gecertificeerd, (inter)nationaal keurmerk voor beroepscoaches
 • Intodrives Drijfverenscan

Opleidingen

 • Opleiding Systemisch Werken
 • Opleiding Traumacoaching
 • Master Arbeids & Organisatiepsychologie
  (MSc), toegepaste wetenschap
 • Opleiding tot Beroepscoach, HBO+ 
 • Journalistiek & Communicatie, BJ

Trainingen

 • Deep Democracy
 • Teamcoaching
 • Storytelling van Robert McKee
 • Senior project management
OVER MARIANNE

Mijn verhaal

Mijn verhaal begint in Drenthe, waar ik samen met mijn broer en broertje ben grootgebracht door mijn ouders. Ik was een zelfstandig meisje met een levendige fantasie, creatief en onderzoekend. Op mijn 18e sloeg ik mijn vleugels uit om te studeren, leven en werken aan de ‘andere kant van het land’. Inmiddels woon ik met mijn man en twee kinderen in Hilversum.

Ontwikkeling van mensen is altijd de rode draad in mijn leven geweest. Leren gaat voor mij niet alleen over kennis, maar vooral over voelen, ervaren en jezelf verdiepen. 

Toen mijn moeder overleed, kwam er ruimte om te reizen in de verhalen van mijn voorouders. Hier kwam ik vreugde, kracht en pijn tegen, die doorwerkten in mijn eigen leven. Daardoor leerde ik, als sterke en hardwerkende vrouw, om te verzachten, meer te verbinden en minder te dragen. Zo kon ik nog meer vertrouwen op wie ik ten diepste ben en wat ik de wereld te brengen heb.

“De grootste kracht van de verandering is bewust wording en bewust zijn: stil staan, ademhalen, voelen en het leven ten volste omarmen. Minder rennen, beter luisteren naar je lijf en meer verbinding maken met wie je ten diepste ben en met de mensen om me heen. Voor mij zit daar het echte geluk.”

KENNIS & INTUÏTIE

Mijn tools & methoden

Ik gebruik een breed palet van methoden en werk met principes uit (de theorie) van systemisch werk, transactionele analyse, psychologie van leiderschap, loopbaanbegeleiding, voice-dialogue, traumabegeleiding en de (arbeids)psychologie.

Ik ben gecertificeerd voor de Drijfverenscan van Intodrives. Deze ontwikkeltool  brengt in beeld wat iemand drijft en motiveert, wat energie geeft en wat energie kost. Je krijgt inzicht in welke gedrag van andere mensen weerstand bij je oproept. Tevens brengt het in kaart in wat voor soort werkomgeving jij het beste tot je recht komt.

Wil jij aan de slag met jouw vraagstuk?